Elérkezett végre, a keskeny gyűrűk ideje!

Az elmúlt évszázadok során rengeteget változott a divat, mind ruhák, mind pedig ékszerek terén. Minden korban más és más ékszerek viselése volt megszokott. Mára általában mindig az határozza meg az ékszerviselési szokásainkat, hogy mi az aktuális divat. Egészen idáig a vastagabb gyűrűk viselése volt a trendi, ami nem feltétlenül kedvezett azoknak a hölgyeknek és férfiaknak, akiknek a kezük tömzsibb, vastagabb az átlagosnál.

Egy vastag, széles gyűrű ugyanis, az apró, tömzsi ujjakon nem feltétlenül néz ki esztétikusan. Jó hír azonban, hogy mára már nem csupán a vastag, széles gyűrűk számítanak divatosnak, hanem a vékonyabb ékszerek is. A visszafogottabb stílus kedvelői számára is örömteli ez a hír, hiszen ők minden bizonnyal túlzásnak, soknak tartották a vastag, széles és feltűnő ékszereket. A keskeny gyűrűk a tavalyi évben kezdet egyre inkább előtérbe kerülni, és ma már ott tartunk, hogy ugyanannyira kedvelt lett, mint a korábbi, vastagabb darabok.

Sőt, már-már azt is bátran ki lehet jelenteni, hogy a keskeny gyűrűk töltik be a vezető szerepet az ékszerek és a kiegészítők piacán. A trendek folyamatosan változnak, ám nagyon úgy fest a dolog, hogy a keskeny gyűrűk divatját hosszú-hosszú éveken át, semmilyen más stílus nem tudja majd letaszítani a trónról. De minek is köszönheti a keskeny gyűrű, hogy ilyen gyorsan belopta magát az emberek szívébe? Valószínűleg annak, amit ez a fazon képvisel.

Egészen eddig ugyebár a vastagabb gyűrűk voltak divatosak, most azonban előtérbe került a vastag ékszer maximális ellentéte, a vékony. A keskeny gyűrű egyfajta ellenvéleményt képvisel a vastag ékszerekkel szemben, vagyis a keskeny ékszerek viselésével egyfajta véleménynyilvánítást, kinyilatkoztatást vihetünk véghez. Ez az a jellemzője a keskeny ékszereknek, amely sok embert megragadott, ezért is vált olyan nagyon gyorsan a nők és a férfiak kedvencévé ez a fazon.

Apró lázadás ez a korábbi vastag gyűrűkkel szemben, így főként a lázadó jellemű, öntudatos emberek körében kezdte meg a hódítást a vékony gyűrűk divatja. Vannak, akik úgy gondolják, hogy vékony gyűrűk unalmasak. Ez azonban nem így van. Bár a vastag ékszerek sokkal fényesebbek, nagyobb a díszíthető felületük, valamint a színek használatában is nagyobb teret engednek, mégsem mondhatjuk az a keskeny ékszerekre, hogy unalmasak volnának. A keskeny, filigrán ékszerek is lehetnek ugyanolyan izgalmasak és szépek.

Ez utóbbi ékszerek esetében ugyanis, a szépséget nem az eltúlzott motívumokban, fényes felületekben és erőteljes színekben kell keresni, hanem sokkal inkább a kifinomultságban, a nőiességben és az egyszerűségben. Törékeny, egyszerű és szerény hatást keltenek ezek a keskeny ékszerek, így akár az önmérsékletre való törekvést is ki lehet általa fejezni. A viselt ékszereink ugyanis, sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak a ruházat kiegészítésétől.

A személyiségünket, stílusunkat, gondolkodásmódunkat is ki lehet fejezni egy-egy jól megválasztott ékszer segítségével, ezért nagyon fontos az, hogy mindig olyan ékszereket viselj, amelyek közel állnak a személyiségedhez és szívesen hordod őket. A keskeny gyűrűk leginkább aranyból készülnek, ami nem véletlen, hiszen hosszú-hosszú évtizedek óta, az arany számít a legkedveltebb nemesfémnek az ékszerdivatban. A keskeny gyűrűk kis felületüknek köszönhetően könnyedén karbantarthatóak, szépségüket hosszabb időn át meg lehet őrizni, mint a vastagabb ékszerek esetében, ahol ugyebár sokkal nagyobb az esélye a felület megkarcolódásának, mattulásának, sérülésének.