Finom kényelem, azaz a mikroplüss kárpitozású ülőgarnitúra.

Az ülőgarnitúrák kiválasztásakor sokaknak nagyon fontos szempont, hogy a káprit tapintása finom, kellemes legyen. Ennek a kritériumnak a mikroplüss anyag tökéletesen megfelel. A mikroplüss különböző sodrási technikákkal készül (ahogy a sima plüss is), emiatt sűrűbb és kevésbé sűrű szövésű részek váltakozásából áll.

Ülőgarnitúra

Ez természetesen nem befolyásolja az ülőgarnitúra minőségét, a bútorunk minden egyes négyzetcentiméterén finom, kellemes tapintású anyagot találunk.

A mikroplüss nagy előnye sok más anyaggal szemben, hogy a zsákszövethez hasonlóan nem kell nagy ügyet csinálni a tisztításából. Nyugodtan lehet finomabb sörtéjű kefével tisztogatni, száradó habbal, vagy kárpittisztító géppel is akár. A mikroplüss a színskála minden színében és árnyalatában kapható, így mindenki megtalálja a mikroplüss kárpitozású ülőgarnitúrák között a neki legjobban megfelelőt.

Minden típusú és minden árkategóriájú ülőgarnitúra készült a szóban forgó kárpitozással, mivel ez az anyag is kimondottan trendi és közkedvelt. A mikroplüss nem egyenlő a bolyhos, süppedős anyagokkal, egészen máshogy kell elképzelni. Nincsenek szőrös, bolyhos részek, ahogy egy plüss állatnál megszokott, vagy olyan jellegű kibolyhosodás, mint a plüss takarók esetében, inkább hasonlít a plüss melegítők anyagára, bár ez is távoli rokonság. Nézzük néhány példát a mikroplüss kárpitozású ülőgarnitúrákra. Mindjárt az első példa egy nagyon elegáns, ugyanakkor vidám bútor, a PAPENBURG U-FORM ülőgarnitúra, melynek mediterrán színe és mikroplüss kárpitozása igazán kellemes hangulatot varázsol a nappalikba. Háttámlája magasított, ülőfelülete rugalmas, így az esztétikum mellett a kényelem és funkcionalitás is helyet kapott.

Az ülőgarnitúra ágyazható, ezzel teljesen kimerítve az ülőgarnitúra adta lehetőségeket. Aki a többrészes ülőgarnitúra híve, annak is van megoldás, például a LISA ülőgarnitúra, mely három részből áll, egy hármas, egy kettes és egy egyes kanapéból. Kárpitozása drapp színű mikroplüss, kényelmes és finom anyagú, formatervezése íves, háttámlája magas, ezáltal a bútor egy kimondottan kényelmes ülőalkalmatosság lesz, főleg, hogy ülőfelületének mélysége ötven centiméter. A megfelelő rugózásról laprugók gondoskodnak.

A három különálló rész kisméretű, így kisebb nappalikba is jól elfér. A négyszögletesebb formák kedvelőinek is akad mikroplüss kárpittal bevont ülőgarnitúra, ilyen például a NORMA sarokkanapé, mely egy filigránabb, de nagy ülőfelülettel rendelkező darab. Mérete miatt aránylag kis nappalikba is befér, 250×215 centiméter helyet foglal el. Kimondottan modern megjelenésű, háttámlája egyenes vonalú, kartámasza szintén egyenes. Az ülőgarnitúra ággyá alakítható, mely 120 centiméter széles fekvőfelületet biztosít. Ezen kívül itt van még a JUMP bútorcsalád is.

A JUMP ülőgarnitúrák nagy része is mikroplüss kárpittal került kivitelezésre, ezekből számos szín, formatervezés és típus érhető el. A JUMP fix sarokkanapé finomszövésű bézs mikroplüss borítású, háttámlája középmagas, formavilága modern, ülőfelülete nagy, párnázata síkrugós-szivacsos, így kimondottan kényelmes, de nem süppedős. Egy másik kedvelt, mikroplüss JUMP ülőgarnitúra a sötét szürke színű, íves háttámlával ellátott balos sarokkanapé, mely kimondottan modern. A bútor ideális kisebb helyiségekbe is, mivel 250×150 centiméteres méretekkel rendelkezik.