Háromrészes ülőgarnitúra széles választékban

A szokványos többrészes ülőgarnitúra soha nem megy ki a divatból. Vannak, akik szeretik úgy elrendezni az ülőalkalmatosságaikat a nappaliban, hogy azok akár egymással szemben, de legalábbis megfelelő szögben legyenek, így a beszélgetés során nem kell áthajolni valakin, hogy hozzászóljunk a távolabb ülőhöz.

A szokványos összeállítás kezdetben az egy kanapé, mely általában három vagy négy férőhelyet biztosított és két egyszemélyes fotel volt. Ezt lassan felváltotta, bár nem teljesen, a két kanapé és egy fotel válogatás. Ez utóbbi többféle lehet. Van, hogy a két kanapé egyforma nagyságú, bár ez igen ritka, ilyenkor általában kettő darab háromszemélyesről és egy egyszemélyes fotelről van szó.

A háromrészes ülőgarnitúra jelenleg legtöbbször egy négyszemélyes nagy kanapéból egy háromszemélyes kisebb kanapéból és egy egyszemélyes fotelből áll. Ez a variáció gyakori még a háromszemélyes, kétszemélyes és egyszemélyes összeállításban is. Íme néhány példa az ilyen típusú összeállításokra: Kis nappalik ideális darabja az ALINA 7885 névre keresztelt ülőgarnitúra, mely relax funkciókkal is rendelkezik.

A kárpitozása valódi bőrből készült, színe kellemes, gesztenyébe hajló sötétbarna. Mindegyik ülése rendelkezik a relax funkcióval, így akár egyszerre négyen is pihenhetnek rajtuk. Igazán magas színvonalú kényelmet biztosít. Nőknek ideális egy “csajos” napra, amikor iszogatnak valami finomat és közben relxálva szépítik bőrüket egy pakolással, férfiaknak pedig a sörözés, meccsnézés közben lehet igazán pihentető.

Természetesen ezek a sztereotípiák nem érvényesek mindenkire, csupán jelzés értékű, hogy mindenki megtalálja a megfelelő tevékenységet, amihez az említett garnitúra ideális relaxációs eszköz. Külön érdekesség és hasznos funkció, hogy a garnitúra karfájában kisméretű, de használható tárolót alakított ki a gyártó, melyben a távirányító, papírzsebkendő, de akár sörnyitó, vagy hasonlók is elférnek. A 3-1-1-es összeállításra kiváló példa a BUKÓ 3-1-1-es ülőgarnitúra, mely igazán nosztalgikus hangulatot kelt. Kicsit régimódi, de a szónak a kellemes értelmében és egy megfelelő szövetválasztással nagyon egyedi stílus érhető el vele. A nappalik igazi dísze lehet. Az ülőgarnitúra bonellrugós kivitelezésű, a nagy kanapé ágyfunkcióval rendelkezik. Annak, aki két személyre szeretné megágyazni a kanapéját, kiváló választás, hiszen meglepően nagy, 170 centiméter széles fekvőfelülete van, aminek magassága megegyezik az ülőfelületi magassággal. Az ülőgarnitúra magas, egyenes vonalú háttámlája, rugós ülőfelülete kényelmet biztosít, míg megjelenése a stílusosságról gondoskodik. A 3-2-1-es összeállítás ékes darabja a DÁVID ülőgarnitúra, mely rendelhető többféle kárpitozással, többféle színben, sőt az összeállítás is variálható.

Érdekesége és előnye is egyben, hogy a modern formavilágot ötvözi a klasszikus megjelenéssel, így szinte bármilyen berendezésbe beilleszthető. Az ülőgarnitúra kényelmességét a magas háttámla, a magasított karfa és a puha ülőfelület biztosítja. Annak ellenére, hogy a klasszikus kényelmet adja, a bútor maga aránylag kicsi, már a hasonló jellegű ülőalkalmatosságokhoz képest. Ez a filigránabb megjelenés a vékonyabb háttámlának és kecses vonalaknak köszönhető. A háromszemélyes kanapé ágyazható, a kétszemélyes darab ágyneműtartóval rendelkezik, így tökéletes tároló és vendégágy is egyben. Szintén 3-2-1-es összeállítású a kimondottan klasszikus TITAN bőr ülőgarnitúra mely a szokványos mogyoróbarna színével és valódi bőr kárpitozásával igazi, elegáns darabnak számít.