Miért jó a Postán személyi kölcsönt felvenni?

Valószínűleg éppen azért, amiért a Posta Személyi Kölcsönökben meglátta a fantáziát a finanszírozó FHB.

A postahivatalokban rengeteg ember fordul meg nap, mint nap, így nagyszámú potenciális adóssal találkozik a Posta. Postahivatal mindenhol van, a legkisebb településen is, így a Posta Személyi Kölcsön eljut a legapróbb helyekre, legtávolibb vidékre is, oda is, ahol még az internet sem túlságosan ismert.

A postán pénzügyi tranzakciót lebonyolító ügyfél óhatatlanul is elejthet néhány megjegyzést, amiből a postai alkalmazott arra következtethet, hogy az ügyfélnek hitelre volna szüksége.

Szóval a Posta különösebb gond nélkül ér el potenciális hiteligénylő ügyfeleket. Ha maga az ügyfél nem is veti fel a lehetőséget, akkor a postáskisasszony említi meg azt, s ezzel esetlegesen máris szerez egy igénylőt. Márpedig a Postán gyakorlatilag kötelező ajánlani az akciós személyi kölcsönt, így az is hall róla, aki nem akar.

Ha csak minimális érdeklődést is mutat az ügyfél a személyi kölcsön iránt, a postai alkalmazott azonnal felajánlja, hogy készít kalkulációt, ami semmire nem kötelez, és csak néhány percig tart. S valóban így van: A személyes adatok után az igényelni kívánt kölcsön összegét, futamidejét kérdezik meg, a jövedelmi viszonyainkat, s valóban a gép pár perc után kiadja a választ, vagyis hipp-hopp megtudhatjuk, hogy mekkora összegre vagyunk jogosultak, milyen futamidőre, és mennyi lenne ennek a személyi kölcsönnek a futamideje. A kalkulációt a postai alkalmazott azonnal ki is nyomtatja, így írásban is láthatjuk magunk előtt a lehetőséget. Ha azt látja az ügyintéző, hogy pici hajlandóság van is bennünk, akkor a kinyomtatott kalkuláción kívül megkapjuk tőle a jövedelemigazoláshoz szükséges nyomtatványt, (FHB nyomtatvány, a bank csak ezt fogadja el). Elmondják azt is, hogy mit kell magunkkal hozni a következő fordulóra, és máris be tudjuk adni azokat a hivatalban. A bank elvégzi a szükséges hitelképességi vizsgálatot, majd pozitív hitelbírálat esetén a folyósítás pár napon belül meg is történik.

Lehetőségünk van arra, hogy ha még nincs a postán folyószámlánk, akkor nyissunk egyet, ez esetben kamat kedvezményben részesülünk. Azonban ez nem feltétele a hiteligénylésnek.

Visszatérve, hogy miért jó a Postán személyi kölcsönt igényelni: Postára gyakran megyünk pénzt feladni, levelet küldeni. Ilyenkor szembetalálhatjuk magunkat az akciós plakáttokkal, és ha erre nem figyelnénk fel, a postáskisasszony személyesen ajánlani fogja nekünk, mint lehetőséget. Pár perc alatt kalkulál is nekünk, tehát mire kimondanánk, hogy nem érdekel, addigra kész kalkulációval találjuk szemben magunkat. S melyikünket ne csábítana egy kis gyors készpénz lehetősége?

Ha igent mondunk a Posta Személyi Kölcsönre, akkor az nekünk gyors és egyszerű ügyintézést jelent, így mivel szó szerint a fenekünk alá tolják azt a párszáz ezer forint hitelt , még nehezebben mondunk rá nemet. Ha esetleg még vacillálnánk, akkor a kedvező kamattal, és a december 31.-ig nulla forintos hitelfolyósítási díjjal végleg elbizonytalanítanak minket. Így aztán könnyen megeshet, hogy egyszer csak a számlánkon találunk néhány százezer forintos Posta Személyi Kölcsönt anélkül, hogy különösebben szükségünk lett volna rá. Talán épp úgy elcsábulunk neki, mint a kisgyerek a hipermarket pénztárához kitett csokoládénak.