Milyen ékszer viselése lehet ciki egy férfi számára?

Néhány száz, illetve néhány ezer évvel ezelőtt nem csupán a nők viseltek rengeteg ékszert, hanem a férfiak is. A rangot, az összetartozást, esetleg a rossz szellemekkel szemben való védekezést szolgálták egykoron ezek az ékszerek, illetve az öltözék kiegészítésére is előszeretettel alkalmazták férfiak és nők egyaránt.

Napjainkra ez a helyzet valamelyest megváltozott, hiszen ma már az figyelhető meg, hogy egyre kevesebb férfi visel ékszert. De minek köszönhető az, hogy az ékszerek népszerűsége évről évre csökken a férfiak körében? Valószínűleg azért, mert a legtöbb férfi úgy véli, hogy az ékszerek viselésétől túlságosan nőies megjelenésűvé válhatnak, vagy éppenséggel attól tartanak, hogy mások majd cikinek tartják azokat az ékszereket, amelyeket viselnek.

Ez utóbbi feltevés valószínűleg abból fakad, hogy vannak olyan férfiak, akik ízléstelenül hordják az ékszereiket. Gondoljunk csak bele abba, hogy miként is fest egy nagy nyakkivágású ingben feszítő, szőrös mellkasú férfi egy vastag aranylánccal a nyakában. Elrettentő példa ez, amit sajnos sokan úgy értelmeznek, hogy jobb, ha inkább egy férfi nem hord ékszert. Ez azonban nem így van. Az említett példa csupán egy klisé, amit könnyedén el lehet kerülni egy kis odafigyeléssel és némi stílussal.

Egy ékszer csakis akkor lehet ciki egy férfin, ha azt nem megfelelően viseli a tulajdonosa. Vásárlás előtt mindenképpen fel kell próbálni az ékszert, hiszen csakis akkor fogod látni azt, hogy jól áll-e vagy sem! Nem szabad a negatív képek miatt lemondanod az ékszerek viseléséről, férfi létedre sem, hiszen, ha jól választod meg az ékszereidet és a hozzá viselt öltözékedet, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem leszel ciki! Amennyiben nem szereted a feltűnést, nem szeretnéd, hogy nagyon megbámuljanak, akkor azt javasoljuk, hogy ne vásárolj magadnak vastag arany nyakláncot!

A vastag arany nyaklánc viselése esetleg ellenszenvet válthat ki az emberekből, hiszen vannak, akik úgy vélik, hogy a vastag nemesfém ékszer viselése egyfajta hivalkodás azzal, hogy az ékszer tulajdonosa mennyire nagyon gazdag. Amennyiben a nagyon vastag ékszer nem eredeti, csupán egy aranyra hajazó bizsu, akkor pedig fennáll a veszélye annak, hogy nevetség tárgyává válik a férfi, hiszen egy olcsó utánzattal szeretné a dúsgazdag személy látszatát kelteni. Nem szabad tehát beleesni abba a hibába, hogy túlzásba viszed az ékszerek viselését. Fontos szem előtt tartanod azt, hogy a kevesebb, néha több.

Akkor lehetsz igazán trendi és stílusos, ha nem túlságosan hivalkodó, visszafogott ékszereket viselsz, természetesen úgy, hogy azok az öltözékeddel is harmonizáljanak, összhangban legyenek. Egy vékony nyaklánc, egy vékony karlánc viselése bőven elég egy férfi számára. Az ízléses, stílusos ékszerek viselésével biztosan nem lesz ciki a megjelenésed. Amennyiben órát is szeretnél viselni, úgy oda kell figyelned arra, hogy azt nem a karláncod mellé helyezd fel. A karlánc és az óra összegabalyodhat és nem is kelt túlságosan jó hatást együtt a két kiegészítő. Természetesen a férfiak kiegészítői közül sem hiányozhat egy-egy ízléses gyűrű sem, hiszen ezek sem számítanak ciki ékszernek.

A karikagyűrű elmaradhatatlan darabját képezi a házas férfiak ékszereinek, így azt többnyire mindig viselni is szokták. Fontos azonban megjegyezned azt, hogy sohasem szabad egyszerre több gyűrűt az ujjaidra pakolni. Kettőnél több gyűrű, egy kézen viselve éppen olyan borzasztó és elrettentő hatást tud kelteni, mint a vastag aranylánc, szőrös mellkassal kombinálva.