Swarovski címkéhez tartozó bejegyzések

Hogyan tisztítsuk a Swarovski kristályokat és ékszereket?

A Swarovski ékszerek tisztítása és tisztán tartása mindenképpen nagyon fontos, hiszen az ékszerek használatukból eredően koszolódnak, és mert csak így tudjuk megőrizni hosszan tartó csillogásukat. Az elsődleges jó tanács ezzel kapcsolatban, hogy a Swarovski kristályokkal ellátott ékszereket minden esetben szépítkezés, öltözködés után vegyük csak fel, így miután már kész a hajunk, sminkeltünk, parfümöztünk, kézkrémeztünk és indulásra készek vagyunk.

A kozmetikumok, parfümök ugyanis olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek károsíthatják a Swarovski kristályokat, főként csillogásukat és fényüket homályosíthatják meg, de gyakran a ragasztást és a fémet is. Ha véletlenül mégis a Swarovski kristályos ékszereink esetében a kő körül zöldes vagy sárgás elszíneződést látunk, valószínűleg a fenti probléma lépett fel, így fogadjuk meg a jó tanácsokat, és mielőtt elveszítenénk, vagy elhagynánk a kristályt, vigyük el egy ékszerészhez.

Egy Swarovski az elegancia szimbóluma, így soha ne legyen rajtunk, ha fürdünk, sportolunk, strandolunk, úszunk vagy egyéb ilyen jellegű tevékenységet végzünk. Ha tárolásról van szó, minden esetben valamilyen zárt, szivacsos és egyben puha dobozkát válasszunk, ahol nem tud karcolódni, és nem is éri a por az ékszert.

A Swarovski ékszerek tisztításáról azt kell tudni, hogy bizonyos időközönként fontos áttörölni őket puha és száraz ronggyal azért, hogy a láthatatlan, mikroszkopikus szennyeződéseket eltávolíthassuk. Ha mégis valamilyen makacs szennyeződés került az ékszerre, akkor természetesen ez nem elég, és minden esetben valamilyen alaposabb tisztítás szükségeltetik, vagy adjuk be akár ékszerészhez és kérjük az ékszerünk alapos megtisztítását.

Meg fogja érni az árát, bár biztosan nem kerül túl sokba.A tisztítást mindig valamilyen puha felület felett végezzünk, mert a kristályok könnyen sérülnek, és biztonságosabb, ha látjuk, hogy esetleg a kiesett kő hova esett, gurult, és azonnal megtalálhatjuk. Tegyünk az asztalra egy puha törölközőt, vagy bármilyen más anyagot, és a felett dolgozzunk.Természetesen nem fontos speciális ékszertisztítót vásárolnunk ahhoz, hogy a Swarovski kristályok tiszták maradhassanak, de azért tiszteljük meg annyival kedvencünket,hogy legalább valamilyen tisztító folyadék, vagy a szemüveg tisztításához használt kendő legyen az alap kellékünk ehhez a munkához. A vegyszert soha ne permetezzük rá közvetlenül az ékszerre, előbb mindig a rongyra. Ha a szennyeződés a kövezet peremén található, és onnan nem tudjuk kitörölni, próbáljuk az áztatásos módszert, az garantáltan hatásos. Amennyiben ékszerünk sok apró kristályból áll, akkor a legalkalmasabb módszer erre egy kis kefe, mint például lágysörtés fogkefe vagy szemöldök fésű, amivel beérhetünk még a legvékonyabb zegzugokba is.

Nagyon óvatosan kell eljárnunk akkor, ha ékszerünk bevonatos Swarovski kristály, mivel ezek nagyon könnyen sérülnek. A kefe ilyenkor tilos, de rongyból is a lehető legpuhábbat, 100%-os pamutot válasszunk. A Swarovski kristály esetében a legtöbb cég ródiumozza az ékszereket, emiatt az ultrahangos tisztítást sajnos nem vehetjük igénybe, ugyanis megsérülhet és lepattoghat az orvosi fém bevonata. Soha ne használjunk tisztításhoz túl forró vizet, és ammóniatartalmú tisztítószereket sem, mert ezek károsíthatják a fémbevonatot, a legtöbb Swarovski kristály-ékszer ugyanis többnyire nem ezüst vagy arany, hanem mindössze orvosi fémbevonatú.

Ha ezeket az alapszabályokat megtartjuk, egészen biztos, hogy hosszú évekig élvezhetjük teljes pompájában Swarovski kristályaink csodálatos ragyogását.