Üzlet kategória bejegyzései

Személyi kölcsönt szeretne még az idén? Megmondjuk hol érdemes felvennie!

Újságokban, televízióban, interneten, szinte mindenhol az akciós hitelekről hallunk, olvasunk, ahogy a bankok reklámozzák a termékeiket!

hitelfelvétel

A laikus ember szinte belefullad a rengeteg információba, és fogalma sincs, hogy melyiket érdemes választania, hova forduljon, hogy a legkedvezőbb lehetőséget sikerüljön kiválasztania! A legjobb, amit tehetünk, ha alaposan átnézzük az ajánlatokat és összemérjük egymással őket.

Személyi kölcsön összehasonlítást a hitelmindenkinek.hu oldalon olvashatunk, ennek ismeretében talán könnyebb lesz a döntés!

Hasonlítsuk össze az ajánlatokat!

bank

hitelösszeg ft

futamidő

THM %

törlesztőrészlet

akció

OTP

500.000

36 hó

20,71

18.325

1 óra alatt folyósítják

Erste

500.000

36 hó

21,7

18.147

Erste ügyfél hűség kedv.

Cib

500.000

36 hó

13,16

18.136

évi 11 részlet!

Raiffeisen

500.000

36 hó

15,5

17.456

20 e ft ajándékut.

Posta

500.000

36 hó

24,66

18.266

hitelfolyósítás 0 ft

Cetelem

500.000

36 hó

16,88

17.900

évi 1x halaszthat

Cofidis

500.000

46 hó

23,84

16.300

jövedelem igazolás nélkül is

Jól látható, hogy ahány bank, annyi szokás, így mindenképpen az egyedi igényeinkhez kell igazítani a bankválasztást. Talán nem igényel magyarázatot a táblázat alapján, de valószínűleg az idei év év végi hitelpiacának a győztese a CIB bank, mivel nagyságrendileg hasonló törlesztőrészletet kell megfizetni, mint más pénzintézeteknél, azonban szemben a más bankok évi 12 törlesztő részletével a CIB Banknál csak évi 11 törlesztőrészlettel kell számolnunk, mert a futamidő végéig minden év decemberében a bank átvállalja az aktuális törlesztőrészletet! Lássuk be, hogy ez igen jó ajánlat, messze meghaladja a többit. Azonban ezeknek a decemberi ajándék töresztőrészleteknek áruk van, mégpedig pontos fizetést vár el tőlünk a bank (teljesen jogosan, valamit valamiért).

Milyen feltételek mellett kapjuk ajándékba a decemberi törlesztőrészletet?

 • a CIB Hitelfedezeti Védelem biztosítási díját decemberben is meg kell fizetni
 • havi 5 napot meghaladó késedelem esetén a decemberi törlesztőrészlet elengedési kedvezmény megszűnik

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön igényléséhez minimum nettó 80.000 forintos rendszeres jövedelem szükséges. Ha adóstárs is van az ügyletben, akkor minimum nettó 70.000 forint jövedelmet kell tudni igazolni mindkét félnek.

A kölcsön szabadon felhasználható, fix kamatozású és forint alapú. Ha CIB folyószámlára érkezik a jövedelem, akkor nincs szükség jövedelemigazolásra sem, csak abban az esetben, ha egy millió forintot meghaladó kölcsönösszeget igényel, és még nincs legalább három hónapos folyószámla múltja a CIB Banknál. A személyi kölcsön összege 300.000 forinttól 5 millió forintig terjedő összeg lehet. A CIB Bank a saját ügyfeleinek, akik náluk vezetik a folyószámlájukat és minimum nettó 250 ezer forint összegű havi munkabér érkezik arra, akkor évi 2 %-os kamatkedvezményt ad a személyi kölcsön kamatából.

Lakáshitel vagy személyi kölcsön?

Első olvasatra talán fura lehet a kérdés, mert almát körtével nem hasonlítunk össze, azonban nem véletlen a címbeli felvetés.

Olyan létezik, hogy valaki a drágább hitel helyett olcsóbbat szeretne, de vajon létezik-e olyan, hogy valaki az olcsóbb helyet választ drágábbat? Nos, ha nem is szívesen tesszük, sajnos van olyan helyzet, amikor ezt hozza a szükség.

Miről is van szó?

Adott egy ügylet: Ingatlant szeretnénk vásárolni, melyhez alapjáraton ingatlanvásárlási hitelt szeretnénk felvenni kedvező kamatozással. Teljesen megfelelne ez nekünk, ugyan jelzálog fogja terhelni a leendő házikónkat, de kedvező kamatozású lakáshitelt igényelhetünk a tranzakcióhoz, ráadásul hosszú futamidőre.

Miért választunk mégis magasabb kamatozású személyi kölcsönt?

Nos, muszájból. Sajnos sok esetben előfordul az, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan nem hitelezhető, azaz egyik bank sem ad hozzá lakásvásárlási hitelt. No, de vajon miért? Több oka is lehet. Például, mert olyan településen van, ahol egyszerűen nem hitelez a bank. Vagy,,mert az épület vályogból épült, netán vegyes falazatú, – ezt szintén nem finanszírozzák a bankok. Előfordulhat, hogy az ingatlan nem lakóházként szerepel az ingatlan nyilvántartásban, hanem üdülőként, vagy zártkerti ingatlanként, és ilyenkor szintén nem adnak a bankok jelzáloghitelt . Ugyanúgy, abban az esetben sem, ha túl alacsony az ingatlan hitelbiztosítéki értéke, és nem látja a pénzintézet biztosítottnak az értékesítését. Ezek mind olyan kizáró tényezők, melyek megléte esetén nem fogunk tudni az ingatlanra ingatlanvásárlási hitelt felvenni, így vagy lemondunk róla, vagy más forrásból fogjuk finanszírozni azt. Ilyen esetben jöhet szóba a magasabb hitelösszegű személyi kölcsön, mely szabad felhasználású, így arra költjük, amire akarjuk. Sajnos azonban a személyi kölcsön kamata lényegesen magasabb, mint az ingatlanvásárlási hitelé. Az is igaz, hogy nem is fognak jelzálogot bejegyezni a megvásárolt ingatlanra. A személyi kölcsön futamideje azonban rövidebb, a kamata magasabb, így a törlesztőrészlete is lényegesen magasabb lesz.

Mi ennek az oka?

Teljesen természetes, hogy minél nagyobb egy ügyletben a kockázat, annál magasabb kamatot számít fel a bank. Míg az ingatlanvásárlási hitel esetében a hitel biztosítékaként odaadjuk a megvásárolt ingatlant, így a bank teljesen be van biztosítva, a kisebb kockázat mellett kisebb összegű kamatot számít fel. Azonban a fedezet nélküli személyi kölcsön esetében, ahol csupán az adós jövedelme a fedezet, kénytelen magasabb kockázati tényezőt beépíteni, azaz magasabb kamatot felszámolni.

Ha Önnek nem okoz gondot a magasabb kamat, a magasabb törlesztőrészlet, akkor azonban érdemes belevágnia az ügyletbe, hisz megvásárolhatja a kiszemelt ingatlant, ráadásul lényegesen rövidebb idő alatt visszafizetheti a kölcsönt, mint a jelzálogalapú hitel esetében. Nem utolsó szempont az sem, hogy nem lesz elidegenítési és terhelési tilalom bejegyezve a megvásárolt házra/lakásra, így az bármikor értékesíthető lesz szükség esetén.

Miért jó a Postán személyi kölcsönt felvenni?

Valószínűleg éppen azért, amiért a Posta Személyi Kölcsönökben meglátta a fantáziát a finanszírozó FHB.

A postahivatalokban rengeteg ember fordul meg nap, mint nap, így nagyszámú potenciális adóssal találkozik a Posta. Postahivatal mindenhol van, a legkisebb településen is, így a Posta Személyi Kölcsön eljut a legapróbb helyekre, legtávolibb vidékre is, oda is, ahol még az internet sem túlságosan ismert.

A postán pénzügyi tranzakciót lebonyolító ügyfél óhatatlanul is elejthet néhány megjegyzést, amiből a postai alkalmazott arra következtethet, hogy az ügyfélnek hitelre volna szüksége.

Szóval a Posta különösebb gond nélkül ér el potenciális hiteligénylő ügyfeleket. Ha maga az ügyfél nem is veti fel a lehetőséget, akkor a postáskisasszony említi meg azt, s ezzel esetlegesen máris szerez egy igénylőt. Márpedig a Postán gyakorlatilag kötelező ajánlani az akciós személyi kölcsönt, így az is hall róla, aki nem akar.

Ha csak minimális érdeklődést is mutat az ügyfél a személyi kölcsön iránt, a postai alkalmazott azonnal felajánlja, hogy készít kalkulációt, ami semmire nem kötelez, és csak néhány percig tart. S valóban így van: A személyes adatok után az igényelni kívánt kölcsön összegét, futamidejét kérdezik meg, a jövedelmi viszonyainkat, s valóban a gép pár perc után kiadja a választ, vagyis hipp-hopp megtudhatjuk, hogy mekkora összegre vagyunk jogosultak, milyen futamidőre, és mennyi lenne ennek a személyi kölcsönnek a futamideje. A kalkulációt a postai alkalmazott azonnal ki is nyomtatja, így írásban is láthatjuk magunk előtt a lehetőséget. Ha azt látja az ügyintéző, hogy pici hajlandóság van is bennünk, akkor a kinyomtatott kalkuláción kívül megkapjuk tőle a jövedelemigazoláshoz szükséges nyomtatványt, (FHB nyomtatvány, a bank csak ezt fogadja el). Elmondják azt is, hogy mit kell magunkkal hozni a következő fordulóra, és máris be tudjuk adni azokat a hivatalban. A bank elvégzi a szükséges hitelképességi vizsgálatot, majd pozitív hitelbírálat esetén a folyósítás pár napon belül meg is történik.

Lehetőségünk van arra, hogy ha még nincs a postán folyószámlánk, akkor nyissunk egyet, ez esetben kamat kedvezményben részesülünk. Azonban ez nem feltétele a hiteligénylésnek.

Visszatérve, hogy miért jó a Postán személyi kölcsönt igényelni: Postára gyakran megyünk pénzt feladni, levelet küldeni. Ilyenkor szembetalálhatjuk magunkat az akciós plakáttokkal, és ha erre nem figyelnénk fel, a postáskisasszony személyesen ajánlani fogja nekünk, mint lehetőséget. Pár perc alatt kalkulál is nekünk, tehát mire kimondanánk, hogy nem érdekel, addigra kész kalkulációval találjuk szemben magunkat. S melyikünket ne csábítana egy kis gyors készpénz lehetősége?

Ha igent mondunk a Posta Személyi Kölcsönre, akkor az nekünk gyors és egyszerű ügyintézést jelent, így mivel szó szerint a fenekünk alá tolják azt a párszáz ezer forint hitelt , még nehezebben mondunk rá nemet. Ha esetleg még vacillálnánk, akkor a kedvező kamattal, és a december 31.-ig nulla forintos hitelfolyósítási díjjal végleg elbizonytalanítanak minket. Így aztán könnyen megeshet, hogy egyszer csak a számlánkon találunk néhány százezer forintos Posta Személyi Kölcsönt anélkül, hogy különösebben szükségünk lett volna rá. Talán épp úgy elcsábulunk neki, mint a kisgyerek a hipermarket pénztárához kitett csokoládénak.

Hallott már Ön az Oney Magyarországról? Személyi kölcsönben profik!

Talán nem sokan ismerik a nevet: Oney Magyarország. Pedig 11 éve vannak a magyar hitel piacon. A fent nevezett cég a francia Auchan-csoport (Banque Accord) magyarországi leányvállalata. Világszerte 31 éve, hazánkban 11 éve áll rendelkezésére a lakossági fogyasztóknak széles körű tapasztalatával, a piaci igényekhez alkalmazkodó színvonalas szolgáltatásaival, valamint versenyképes termékeivel.

Hogyan igényelhető kölcsön az Oneytól?

Az Oney az Auchan hitelek finanszírozója, így minden Auchan áruházban igényelt áruhitel vagy személyi kölcsön az Oney hitelterméke. Ezen kívül online módon lehet benyújtani a hitelkérelmünket, vagy telefonos kapcsoltba lehet lépni az ügyintézőkkel, akik készségesen adnak felvilágosítást a termékekről, feltételekről.

Az Oney biztosításokat és hiteleket kínál ügyfeleinek. A hiteltermékek széles palettáján az alábbi termékek találhatók:

 • bevásárlókártya
 • áruhitel
 • személyi kölcsön

Auchan bevásárlókártya

Olyan bevásárlókártya, mellyel egyedülálló kedvezményekben részesülhetünk az Auchan áruházakban és benzinkutakon, illetve bárhol egyszerűen és gyorsan fizethetünk a kártyával tekintve, hogy Pay Pal funkcióval ellátott kártyáról van szó. Az első éves kártyadíj 0 forint.

Akciók bevásárlókártya birtokosoknak

szerdánként 5%-os visszatérítés a vásárlása teljes összegéből minden Auchan áruházban

minden egyes napon 2%-os visszatérítés a tankolás teljes összegéből az Auchan benzinkutakon

minden egyes napon 5% azonnali kedvezmény a piros logóval jelölt Auchan márkás termékekre

minden egyes napon nap 1%-ot visszatérítés Auchanon kívüli vásárlásai teljes összegéből

Plusz3 opcióval lehetősége van kamatmentes részletekben fizetni

Személyi kölcsön

Az Oney forint alapú személyi kölcsönt kínál ügyfeleinek, árfolyamkockázat nélkül. Előnyei:

 • forint alapon folyósított személyi kölcsön, így nem kell félni az árfolyamkockázattól
 • kényelmes, mert igényelhető telefonon, interneten, vagy személyesen az Auchan Áruházakban
 • biztonságos, mivel fix törlesztőrészletet kell fizetnie a teljes futamidő alatt
 • 300 000 Ft és akár 5 000 000 Ft közötti hitelösszeg
 • a futamidő 12 hónaptól akár 84 hónapig terjedhet
 • kezes és ingatlanfedezet nem szükséges
 • hitelfedezeti biztosítás köthető a hitelre
 • THM 24,35%!

Az Oney személyi kölcsön is szabadon felhasználható hiteltermék, akárcsak a többi pénzintézet hasonló hiteltermékei. Így Ön készpénzhez juthat, és bármilyen rég dédelgetett vágyát valóra válthatja. Legyen ez egy különleges utazás, a lakás felújítása, vagy gépjárművásárlás. Az Oney személyi kölcsöne jól jön, ha családtagunk férjhez megy, vagy megnősül, esetleg új kis jövevény érkezik a családba. De használhatja az összeget fogászati kezelésre, szépészeti műtétre, vagy felfrissítheti a ruhatárát. Ha már szabadon felhasználható személyi kölcsönről beszélünk, akkor engedje bátran szabadjára Ön is a fantáziáját!